Huwelijk

Huwelijkszanger

Van harte gefeliciteerd!

Of ben ik te vroeg en kijk je alleen maar even rond? Want dat kan natuurlijk ook. Maar de kans is aanwezig dat je hier bent omdat jullie gaan trouwen. Wat een mooi vooruitzicht. Als jullie op zoek zijn naar live muziek voor tijdens de ceremonie dan ben je op het juiste adres. Ik kan daar mijn steentje aan bijdragen.

Waarom muziek tijdens de ceremonie?

Een ceremonie hoort persoonlijk te zijn. Zowel in sfeer als ook de gesproken teksten. Maar vooral muziek maakt het pas echt compleet. Jullie hebben vast wel je favoriete liedjes. Of zelfs jullie eigen lied dat iedere keer als je het hoort herinnert aan een mooi moment. Dat soort liedjes mogen gewoon niet ontbreken bij de ceremonie waarin jullie elkaar het jawoord geven en die belangrijke stap zetten naar een mooie en bezegelde toekomst samen.

Ik heb een aardig repertoire aan mooie liedjes maar ook op verzoek kan ik liedjes toevoegen. Ik ben op mijn best met Nederlandse liedjes, en ook met Engelse liedjes. Maar ook tussen de Franse liedjes zitten pareltjes van chansons. Of Italiaans als je iets meer richting het licht klassiek gaat. Dat is allemaal mogelijk. Het Ave Maria blijft ook altijd een prachtig nummer, zelfs al trouw je niet in de kerk. Ohh… als ik nog even doorga staat hier zo een heel boekwerk aan voorbeelden.

 

Wettelijk, kerkelijk, of beide?

Er zijn twee mogelijke ceremonies; die voor de kerk en voor de wet. Een huwelijksgelofte in de kerk is anders dan de wettelijke belofte. In de kerk zijn er meestal 6 tot 8 momenten voor muziek. Dit is incl. het Ave Maria. Een wettelijke ceremonie vraagt meestal 3 of 4 liedjes.

Maar lang niet iedereen trouwt ook voor de kerk. Veel huwelijken worden alleen nog voor de wet gesloten. Dit kan op het gemeentehuis of op een mooie idyllische plek.

Praktisch gezien

Als jullie interesse hebben om mij in te zetten voor de muziek dan hoor ik het graag. Ik laat me normaal gesproken begeleiden met orkestbanden. 

Maar als jullie liever een live muzikant hebben die mij begeleidt dan is dat ook mogelijk. Denk dan aan een pianist of gitarist. Ik heb verder een compacte muziekinstallatie die weinig ruimte inneemt dus ook geen storende elementen op de foto’s die wellicht gemaakt zullen worden om de ceremonie vast te leggen.

Wil je meer weten? Stel je dan even voor via de mail, wanneer en waar is de grote dag, en wellicht al wat wensen die je al in gedachte hebt. Dan kunnen we een afspraak plannen om alles te bespreken. Mocht je nog geen idee hebben dan kunnen we samen tot een mooie en gewenste invulling komen.

Hieronder vind je alvast een overzicht van liedjes die evt. op een huwelijksceremonie passen. Het is uiteraard lang niet compleet. Er zijn immers zoveel huwelijken met net zoveel eigen invullingen.

Overzicht Repetroire Voor Een Huwelijk
PDF – 635,1 KB 284 downloads
Huwelijkszanger