Over mij

“Music was my first love, and it will be my last” zong John Miles ooit. En zo is het ook voor mij.

Ik ben Paul van Zoggel en woon in het Brabantse Someren. De liefde voor muziek zit al generaties in de familie en voor mijzelf begon dat al in de wieg. Wij woonden vroeger boven een café waar de muziek rijkelijk klonk, waardoor ik als baby al gewend was om in slaap te vallen met muziek. Zelfs beter dan zonder muziek.

Op de lagere school ben ik bij het kinderkoor gegaan zodra het mocht. Daarna ging het los. In de vierde klas mochten we op muziekles voor de fanfare. Noten leren lezen om later een muziekinstrument te spelen. Ik ben ruim 10 jaar lid geweest van de plaatselijke fanfare en heb trompet en bariton gespeeld.

Ondertussen nog altijd lid bij het kinderkoor en daarna doorgestroomd naar het jongerenkoor waar ik ook nog een tijdje als toetsenist actief ben geweest. Het jongerenkoor werd vele jaren later een zanggroep van 8 mensen. We zijn toen uit het koorwereldje gestapt en iets commerciëler aan de slag gegaan. In die tijd was ik al actief als solist vanuit de zanggroep bij o.a. de kerstconcerten, maar ook voor mezelf voor bijvoorbeeld huwelijksmissen en andere eenmalige gelegenheden.

Ik heb enkele jaren pianoles gehad en ben zanglessen gaan volgen. Zo heb ik alle techniek geleerd en de kneepjes van het vak om goed en gedegen voor de dag te kunnen komen.

Ik heb de laatste jaren o.a. gezongen bij een bigband, enkele edities van Students in Concert vanuit de zangstudio, en zijn promsconcerten welkome uitstapjes om alles nog eens in het groot te doen.

Als vaste zanger maak ik deel uit van Dickensgroep "Dickens Voices" in Someren en was ik ooit een van de leden van het theatercollectief “Sterk Spul”.

Ik heb nog steeds regelmatig zangcoaching. Zo hou ik alle kennis bij die ik kan vergaren om mijn performances tot het uiterste te kunnen volbrengen. Pas als ik alle toehoorders net dat beetje extra kan geven zodat u muziek behalve hoort, ook beleeft, dan is mijn optreden geslaagd.

Als ik niet zing...

Paul van Zoggel

 

Als ik even niet bezig ben met muziek dan ben ik bezig met de B&B die ik samen met mijn partner heb. Ook hebben we een koffietruck waarmee we regelmatig op pad gaan. Twee zaken die vreugde geven aan de klant dus dat verveelt niet snel. Ik kan me ook helemaal uitleven in de tuin. Het tuinieren is nooit af bij ons maar ook gewoon lekker relaxen met een kop koffie en een boek is heerlijk.

We hebben twee Labradors die veel aandacht opeisen. Maar dat is niet erg: ik geniet van hun onbezorgde leventje en hoe aanhankelijk ze altijd zijn. Tijdens het tuinieren zijn ze er altijd bij dus dat zijn twee leuke vliegen in één klap.

En dan ondertussen toch blijven bedenken wat ik op muzikaal gebied ga doen... Tja ik kan het toch niet laten.