Uitvaart

Ik hoop dat je vooralsnog gewoon op deze pagina beland bent om je te oriënteren en te zien wat ik doe op muzikaal gebied. Maar het kan ook zijn dat je gericht op zoek bent naar een uitvaartzanger. 

In dat geval allereerst gecondoleerd!

Hoe mooi was het leven met de overledene. Wat hebben jullie een plezier gemaakt en mooie momenten beleefd. Maar misschien was het leven ook afzien voor die persoon. Hoe dan ook, het komt altijd te vroeg om daar nu al op terug te moeten kijken. Het enige wat je nu nog kunt doen is een mooi afscheid plannen. De overledene herdenken op de manier zoals hij of zij dat het liefste zou zien. En waar jullie als nabestaanden vrede mee kunnen hebben. 

Muziek kan daar een hele belangrijke rol in spelen. Muziek speelt altijd een rol bij emoties of dat nu van vreugde of verdriet is. Muziek met betekenis brengt je ook terug naar dat moment waarop dat ene lied zo pakkend was. Een mooi moment, een herinnering, de tekst die exact overeenkomt. De muzikale invullingen zijn ook kleine momenten van bezinning en troost tijdens een herdenkingsdienst. 

De uitvaart of herdenkingsdienst

Een afscheid kan tegenwoordig op vele verschillende manieren worden ingevuld. Niks is meer te gek. Het kan in de kerk met een uitvaart, gevolgd door de gang naar het kerkhof of crematorium. Maar vaak is er ook gelegenheid in een uitvaartcentrum of de aula bij het crematorium. Een uitvaartcentrum heeft vaak meer tijd voor je dan een crematorium. In een uitvaartcentrum kun je ook meer kanten op met bijvoorbeeld muziek of andere typische wensen.

Uitvaartzanger

Een CD of live gezongen

Ik spreek natuurlijk voor eigen parochie als ik zeg dat livemuziek vele malen mooier is. Maar dat is ook zo. Muziek komt pas echt binnen als je het live hoort. Een cd komt vanuit het niets uit de speakers en de passie en emotie van de zanger is nergens zichtbaar. Zingt iemand live dan zie je dat wel en hoor je dat ook meteen terug in de liedjes. Het komt nog meer binnen.

Wees bij de keuze van muziek voor de dienst ook niet te beperkt. Liedjes tijdens een afscheid hoeven niet persé tranentrekkers te zijn of met toepasselijke teksten. Het mag uiteraard wel, maar muziek kan ook gewoon de lievelingsmuziek zijn van de overledene. En als dat toevallig rock of heavy metal is, waarom dan niet? Dat is wat je dierbare zo typeerde.

Mijn moeder van 71 wil later bij haar afscheid The Summer of 69 van Brian Adams. Niet bepaald een tranentrekker. Maar wel mijn moeder.


Wil je mijn diensten inzetten om live gezongen liedjes te horen op het afscheid? Dan verneem ik het graag. Ik heb Nederlandse liedjes in mijn repertoire maar ook diverse Engelse en enkele Franse of Italiaanse liedjes. Ik kan ook op verzoek liedjes instuderen. Maar door de vaak beperkte tijd tussen de aanvraag en de afscheidsdienst ben ik gebonden aan de beschikbaarheid van begeleidingen en het type liedje.

Mocht je overigens inderdaad heavy metal willen, of iets vergelijkbaars aan typische muziek, dan is het sowieso beter om wel een cd te gebruiken aangezien ik nooit het gewenste effect kan bereiken van die o zo uitgesproken muzieksoort.

Hoe dan ook, als we contact hebben dan kunnen we altijd in overleg tot een mooie en gedegen keuze komen waar iedereen zich in kan vinden.

Hieronder vind je alvast een overzicht van liedjes die evt. op een uitvaart passen. 

Overzicht Repetroire Voor Een Uitvaart
PDF – 646,8 KB 213 downloads
Uitvaartzanger